Cijfer Spel iPhone

CijfDownloader Spel is een leerzaam spelletje voor kinderen die op het punt staan om cijfers en aantallen te kunnen herkennen en met elkaar in verband te brengen. De vijf cijfer spelletjes verbeteren de herkenningsvaardigheden en zullen naast het leer element ook gewoon leuk zijn.

IMG_0081

Cijfer Puzzle is gemaakt om de volgorde van de cijfers/ getallen te oefenen. Als de juiste volgorde nog niet duidelijk is kan de visuele herkenning van de vorm of de kleur van het puzzle stukje hulp bieden. Als het puzzle stukje ongeveer op zijn plaats zit en losgelaten wordt, valt het exact op de juiste plaats en blijft daar vastzitten. Indien het puzzle stukje op de verkeerde plek geplaatst wordt, valt het terug naar de stapel met de puzzle stukjes.

IMG_0083

Tellen is gemaakt om de koppeling tussen de cijfers en de aantallen te oefenen. Er wordt telkens een onbekend aantal voorwerpen op het TV scherm getoond en vervolgens moet het bijbehorende cijfer op de afstandsbediening ingetypt worden. Ook wordt het aantal pogingen en het aantal correct ingevoerde getallen bijgehouden.

IMG_0082

Cijfers op een Rij is een spelletje dat de volgorde van cijfers visualiseert en door de hoogte op de trap ook onbewust een waarde weergeeft.  Door de cijfers aan te raken en te verslepen kunnen ze op de juiste plaats gezet worden. Indien correct, zal het cijfer dat op de gekozen plaats staat verspringen naar de plaats die vrijgekomen is. De een moet onderaan de trap staan en de tien uiteindelijk bovenaan.

IMG_0085

Cijfers Vangen is een spelletje waarbij de cijferherkenning en de snelheid van het herkennen centraal staat. Er hangen drie willekeurige cijfers in de lucht en een stem geeft aan welk cijfer er in het mandje gevangen moet worden. Het mandje is met de vinger te verplaatsen naar links en naar rechts. Het aantal pogingen en correct gevangen cijfers wordt bijgehouden.

IMG_0087

Cijfer Memory is gemaakt om de koppeling van cijfers en aantallen te oefenen. Door cijfers en aantallen door elkaar te gebruiken wordt het memory spel iets ingewikkelder dan wanneer alleen plaatjes met elkaar vergeleken worden.

Veel spelplezier !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Have fun!

Beste Lezer,

Na de release van het “Cijfer Spel” voor de iPad hebben we nu ook de versie gebouwd voor de iPhone.
Deze versie is vandaag ge-upload en staat klaar voor review.
We gaan er van uit dat deze versie begin volgende week beschikbaar zal zijn.

Veel plezier!

Ron Hendriks